• -42,00 lei

Bona Ulei parchet bi-component Craft Oil 2K 1,25L

238

Performanță, flexibilitate și design - aspect șarmant și senzație tactilă specifică podelei uleiate, plus protecția lacului. Bona 2K Oil are o formulă unică, pe bază de uleiuri din plante, caracterizat printr-un timp accelerat de uscare și o îmbunătățită protecție la uzură. Funcționează perfect cu o mare varietate de specii de lemn inclusiv dintre cele problematice precum jabot, cireș, nuc si altele. Conferă suprafeței tratate o frumusețe deosebită și protecție la apă și pătare, fiind gata de utilizare în doar 8 ore.

Culoare
408,00 lei
366,00 lei Economiseste 42,00 lei
cu TVA
Cantitate

  •  Reputatie solida! Reputatie solida!
  • Livrare rapida si sigura! Livrare rapida si sigura!
  •  Peste 10 de experienta in domeniu! Peste 10 de experienta in domeniu!
Descriere

Performanță, flexibilitate și design – Bona Craft Oil 2K se poate folosi de sine-stătător ca sistem de ulei cu uscare rapidă și de înaltă performanță sau se poate acoperi cu lac pentru obținerea unui alt grad de luciu și o întreținere extrem de la îndemână. Formularea produsului are la bază ulei vegetal modificat și conferă o protecție deosebită la pătare și apă pentru podelele supuse uzurii domestice și medii – chiar și înainte de acoperire cu lac. Traficul ușor poate sa fie suportat în doar 8 ore. Bona Craft Oil 2K este compatibil cu majoritatea speciilor de lemn, chiar și cu cele problematice precum cireș, nuc, stejar afumat și fag aburit. Este disponibil în 9 culori (inclusiv Natural) care se pot combina cu Efectele Rich sau Nordic, precum și cu Bona Mix Colours.

•Timp de deschidere și pot life extrem de lung – se lucrează foarte ușor cu uleiul

•Întărire sigură și rapidă – Funcționeză pe multe esențe exotice

•Aplicabil în poziție verticală cu aplicatorul sau rola

•Conținut foarte redus de solvenți

•Reparabil local

•Se poate acoperi cu Traffic, Traffic HD și Naturale 2-comp

•Conform cu norma EN 71-3 pentru aplicare pe jucăriile copiilor

BENEFICII CHEIE

• Timp de deschidere și pot-life foarte lungi - ușor de lucrat cu elth

• Maturizare rapidă și sigură - funcțional pe numeroase specii tropicale

• Capacitate foarte mare de saturare a fibrei lemnului

• Aplicare din poziție verticală ergonomică cu aplicator sau rolă

• Adaos foarte redus de solvent

• Reparații locale posibile

• Culorile se pot mixa intre ele

• Acoperire cu lac Bona Traffic, Bona Traffic HD și Traffic Natural

Pregatire

Asigurați-vă că podeaua este aclimatizată mediului de utilizare final, este bine șlefuită, uscată și necontaminată cu praf, ceară sau alți agenți contaminanți. Înaintea utilizării, lăsați produsul să ajungă la temperatura încăperii. Condițiile optime de aplicare sunt între 20-25C și 30-60% umiditate relativă a aerului. Temperatura ridicată și umiditatea redusă vor reduce timpul de uscare, temperatura scăzută și umiditatea ridicată vor prelungi timpul de uscare. Temperatura minima de utilizare este de 16C. Folosiți mănuși de cauciuc, ochelari de protecte și botoșei protectori pentru încălțăminte în timpul aplicării. 

ATENTIE!

Șlefuirea lemnului precum și proprietățile acestuia vor influența culoarea finală. Culoarea va trebui evaluată doar după finisajul final. Diferențele de culoare, urmele, colorarea neuniformă, etc. nu sunt deficiențe ale produsului, sunt doar responsabilitatea aplicatorului! Dacă aveți dubii, efectuați un test cu ulei si lac înainte de aplicare.

Sfat:Pentru obținerea unei colorări mai intense și uniforme, lemnul poate să fie umezit cu apă înainte de aplicarea uleiului. Șlefuiți și curățați podeaua. Aplicați apă în strat subțire cu un burete sau o rolă cu păr scurt. Lăsați să se usuce suprafața minim 2 ore înainte de aplicarea uleiului.

Aplicari recomandate

1–Uzură moderată/ridicată

Bona Craft Oil 2K                                       

2–Uzură comercială ridicat 

1x Bona Craft Oil 2K

2x Bona Traffic / Traffic HD

3–Uzură moderată/ridicată

1x Bona Tone

1x Bona Craft Oil 2K

2x Bona Hardwax Oil 

Aplicare

Dacă podeaua prezintă multe rosturi sau goluri de mari dimensiuni, atunci turnați amestecul de ulei într-un recipient și aplicați uleiul din recipient folosind o rolă. Suprafețele fără rosturi se vor trata foarte ușor folosnd aplicatorul Bona pentru ulei sau spaclul din oțel inoxidabil.

1.Cu ajutorul unui ciocan, introduceți o șurubelniță prin capacul de cauciuc și străpungeți partea inferioară a containerului superior și apoi așteptați scurgerea întăritorului (1minut). Îndepărtați containerul superior și amestecați bine conținutul din recipient.

2.Aplicați și distribuiți uleiul într-un strat subțire pe parchet. Pe suprafețe mari, lucrați pe secțiuni a căror îmbinare să se facă ud-pe-ud.

3.Timp de 15-30 minute lăsați lemnul să absoarbă uleiul iar apoi băfuiți suprafața cu o mașină monodisc și un pad roșu sau bej.

4.Aplicați un nou strat de ulei, dacă este necesar, pentru saturarea lemnului.

5.Așteptați alte 15-30 minute după aplicare, iar apoi ștergeți surplusul de ulei cu o lavetă de bumbac așezată sub mașina monodisc.

6.Băfuiți suprafața cu un pad Bona de lână pentru obținerea unui rezultat perfect.

7.Lăsați suprafața să se usuce minim 8 ore * înainte de expunerea traficului pietonal.

Asigurați o bună ventilare a încăperii în timpul aplicării și al uscării. 

*timp de uscare la 23C/50% RH, posibil timp de uscare prelungit pe esențe tropicale de lemn și la

temperaturi mai scăzute. Încăperea se poate mobile după 12-24 ore, dar așteptați aprox. 1

săptămână înainte de a așeza covoare. Așteptați 1-2 zile înainte de a curața cu mop și detergent. 

Intretinere

Curățați podeaua în mod regulat folosind un mop uscat și/sau un aspirator. Cînd este necesar, ștergeți suprafața cu un mop umed și detergent Bona Soap diluat cu apă curată.

Notă: Folosiți metoda uscată de curățare cît de mult este posibil. Pentru mentenanță și bun-aspect al suprafeței folosiți Bona Care Oil. Frecvența acestei operațiuni este determinată de uzura la care este supusă podeaua și poate varia de la 1 dată la 3 ani în mediu rezidențial, până la de cîteva ori pe an într-un spațiu comercial. 

Acoperire cu lac

Instrucțiuni pentru lăcuire

Pentru a crește rezistența totală a suprafeței și pentru a diminua frecvența mentenanței, în special în spațiile unde se preconizează un trafic extrem, este recomandată aplicarea a 2 straturi din gama lacurilor Bona Traffic/Traffic HD. Această recomandare se aplică și suprafețelor colorate unde o protecție suplimentară cu lac asigură menținerea culorii originale.

Notă: Bona Craft Oil 2K poate să fie acoperit cu lac daca uleiul nu a fost combinat cu MixColours sau Efectele Rich si Nordic.

1.Aplicați un singur strat de Bona Craft Oil 2K pe parchet în conformitate cu procedura standard. Pe suprafețele poroase sau foarte absorbante este recomandata aplicarea unui al2lea strat.Ștergeți surplusul de ulei cu lavete de bumbac.

2.Lăsați să se usuce minim 8 ore (min 12 ore pentru ulei colorat). Timpul de uscare se poate prelungi pe esențele tropicale si/sau în condiții climatice nefavorabile. Pentru a fi siguri că suprafața este uscata, frecați cu o lavetă. Dacă cârpa se murdărește de pigment, atunci suprafața nu este uscată și mai trebuie să așteptați. Continuați cu pașii următori doar când suprafața este complet uscată.

3.Aspirați.

4.Amestecați Bona Traffic/Traffic HD cu întăritorul și aplicați 2 straturi folosind rola. Este recomandată șlefuirea intermediară între straturile de lac pentru obținerea unui finisaj desăvârșit.

Instrucțiuni pentru hardwax oil

1.Aplicați un singur strat de Bona Craft Oil 2K pe parchet în conformitate cu procedura standard. Pe suprafețele poroase sau foarte absorbante este recomandata aplicarea unui al2lea strat.Ștergeți surplusul de ulei cu lavete de bumbac.

2.Lăsați să se usuce minim 8 ore (min 12 ore pentru ulei colorat). Timpul de uscare se poate prelungi pe esențele tropicale si/sau în condiții climatice nefavorabile.

3.Pentru a fi siguri că suprafața este uscata, frecați cu o lavetă. Dacă cârpa se murdărește de pigment, atunci suprafața nu este uscată și mai trebuie să așteptați. Continuați cu pașii următori doar când suprafața este complet uscată.

4.Aspirați.

5.Aplicați 2 straturi de Bona Hardwax Oil. Este recomandată șlefuirea intermediară între straturile de hardwax oil pentru obținerea unui finisaj desăvîrșit. Folosiți Pad si aripioare granulație 150 sau mai fină.

Detalii
238

Fisa tehnica

Ce tratam?
parchet
Cantitate
1.25 l
Utilizare
Interior
Tip produs
Ulei
Suprafata lucru
Lemn
Pregatirea prealabila a suprafetei
Nu
Culoare
Colorat
Tip vopsea
Pe baza de ulei
Tip pregatire
Fara pregatire
Recenzii
Nota 

ULEI 2K CRAFT OIL

Uleiulpentru parchet este un produs de calitate superioară! L-am aplicat pe podeaua din birou și rezultatul este minunat. Parchetul este protejat și arată frumos. Recomand cu căldură acest ulei tuturor celor care vor să-și păstreze podelele în stare impecabilă!

Scrie-ti recenzia

Bona Ulei parchet bi-component Craft Oil 2K 1,25L

Bona Ulei parchet bi-component Craft Oil 2K 1,25L

Performanță, flexibilitate și design - aspect șarmant și senzație tactilă specifică podelei uleiate, plus protecția lacului. Bona 2K Oil are o formulă unică, pe bază de uleiuri din plante, caracterizat printr-un timp accelerat de uscare și o îmbunătățită protecție la uzură. Funcționează perfect cu o mare varietate de specii de lemn inclusiv dintre cele problematice precum jabot, cireș, nuc si altele. Conferă suprafeței tratate o frumusețe deosebită și protecție la apă și pătare, fiind gata de utilizare în doar 8 ore.

Scrie-ti recenzia
8 alte produse in aceeasi categorie:

Referinta: 234

Marca: Bona

Bona Ulei tratare terase deck din lemn 2.5L

Recenzie(i): 2

Bona Decking Oil este un amestec concentrat de uleiuri vegetale, modificate pentru impregnarea superioară și protecția îndelungată a pardoselilor și altor construcții exterioare din lemn. Acesta îmbunătăţeşte fibra naturală a lemnului, protejându-l, în același timp, împotriva pătrunderii umezelii şi reducând posibilitatea fisurării și deformării lemnului.

Pret 388,00 lei Pret de baza 431,00 lei
Mai multe
In stoc

Referinta: 242

Marca: Saicos

Saicos Ulei-Ceara Parchet HadwaxOil 2.5L

Recenzie(i): 0

Finisaj care lasa suprafata sa respire bazat pe uleiuri naturale din plante ( uleiuri si ceruri ), special create pentru toate tipurile de pardoseli din lemn ( conform DIN18336 german ) si pentru pardoselile din pluta. Permite lemnului sa respire si regleaza umiditatatea acestuia. Reduce dilatarea   lemnului. Penetreaza adanc in suprafata lemnului si...

Pret 427,55 lei Pret de baza 503,00 lei
Mai multe
Stoc epuizat

Referinta: 236

Marca: Saicos

Saicos Ulei tratare terase deck din lemn 0.75L

Recenzie(i): 0

SAICOS Special Wood Oil protejeaza si mentine naturaletea lemnului : uleiurile naturale din plante patrund adanc in lemn , mentinandu-l sanatos si elastic si protejand suprafata de intemperii .Rezistet la umezeala si transpiratie confirm . DIN 53160 T.1+2. DIN EN 71T.3. Anti alunecare R9.

Pret 107,10 lei Pret de baza 126,00 lei
Mai multe
Stoc epuizat

Referinta: 237

Marca: Bona

Bona Ulei parchet Craft Oil 2.5L

Recenzie(i): 2

Ulei profesional pentru lemn cu proprietăți de saturație excelente, ce oferă protecție în profunzime împotriva uzurii, substanțelor chimice și umezelii. Datorită conținutului ridicat de ulei și proprietăților remarcabile de penetrare, este necesară, de obicei, o singură aplicare, ceea ce face tratamentul suprafeței să fie simplu și rapid. La fel de...

Pret 629,00 lei Pret de baza 699,00 lei
Mai multe
In stoc

Referinta: 239

Marca: Saicos

Saicos Ulei parchet Gound Oil 0.75L

Recenzie(i): 0

Pentru o suprafata frumoasa cu aspect natural -Ecoline Oil Ground coat este parte a sistemului dezvoltat pentru tratarea lemnului , a pardoselilor din lemn si bambus si a mobilierul folosit intens. Produsul nu este daunator sanatatii, este respirabil si in conformitate cu standardele de emisii VOC din 2010 pentru produse ecologice. Este rezistent la...

Pret 226,10 lei Pret de baza 266,00 lei
Mai multe
In stoc